top of page
Zoeken
  • info9849445

Waarom je als sporter aan Yoga dient te doen

Wij zijn van mening dat je door het beoefenen van yoga meer leert over je lichaam en de manier waarop je denkt en beweegt.


Zie het als een eeuwenoude vorm van mentale training.

Yoga beoefenen leert je namelijk meer in het moment te zijn en dat is precies wat je wilt als je voor jou een een belangrijke prestatie dient te leveren.


Yoga wordt vaak geasocieert met ontspannen voor veel mensen een fijne manier maar is zeker ook in te zetten als tegenhanger van de vele inspanning die je levert als sporter.

Denk aan sporten zoals hardlopen, fietsen of voetbal?

Dan is yoga een hele mooie tegenhanger van, het werkt goed op het herstel van je spieren, blessures te voorkomen en sportprestaties te verbeteren.


Naast het fysieke aspect van yoga, is de mentale kant net zo belangrijk. Het doel is namelijk om lichaam en geest in balans te houden, want alleen dan kun je optimaal presteren.

Denk aan die belangrijke wedstrijd, een stressvolle werkdag of uitdagende interval training deze vragen veel inspannning hoe lekker is het als je dan een mooie tegenhanger hebt om weer in balans te komen.


Wil je als sporter ook ervaren wat yoga voor jou kan betekenen of wil je meer weten?

Kijk gerust even rond op onze website


Op dinsdag 19:00 geeft Ingrid een Vinyasa Flow les en op donderdag avond 17:30 een yoga voor sporters.

Beide vormen passen zeer goed binnen het schema van een (top)sporter. Ingrid nodigt je bij deze uit om bij haar een les te komen volgen en zelf te ervaren wat yoga voor jou als sporter kan betekenen.15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page