top of page

Exclusive Services

Yoga voor beginners Workshop1 middag 

Start 25 maart 14:00- 17:00

Locatie Smitsweg 51 hellevoetsluis

Docent Annelies Verhagen 

Deelname €65,-  inclusief thee, water, en wat lekkers

meld je direct aan 

Hatha Yoga

In het Westen is hathayoga vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Daarnaast wordt aan de technieken ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en treedt er in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van hathayoga in het Westen is daarom vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.

Yin Yoga

Bij Yin worden houdingen ongeforceerd voor langere tijd vastgehouden en de spieren zijn daarbij ontspannen. Yin Yoga is fysiek gezien gericht op het versterken en verbeteren van de soepelheid van het fascia (bindweefsel) en gewrichten, dit zijn de stuggere weefsels van het lichaam.

Stoel Yoga

Een Stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Dat kan op een officiële yogastoel, bureaustoel, leunstoel, vliegtuigstoel of rolstoel, het maakt niet uit! Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie.

Vinyasa Flow yoga

Je doet achter elkaar 'een flow' aan yogahoudingen op de beweging van je ademhaling. De oefeningen vloeien als het ware in elkaar over. Vinyasa betekent dan ook letterlijk 'dingen in de juiste volgorde zetten' en 'verbinding van beweging en ademhaling

Kundalini  Yoga

Bij Kundalini yoga gaat het er niet om dat je perfect in een houding staat of je tenen kunt raken. Je hoeft er ook niet lenig voor te zijn, dat komt vanzelf wel.

Typisch voor deze vorm van yoga is dat er in de houding veel bewogen wordt om de energie op te wekken, De oefeningen hebben in korte tijd al effect en zijn voor iedereen toegankelijk.

Een Kundalini yogales bestaat uit een combinatie van dynamische oefeningen, krachtige ademtechnieken,meditatie, mantra's (helende klanken) en ontspanning.

Mannen  Yoga

Het werd tijd ook. Hoezo yoga een vrouwending? Mannen doen yoga! Zonder wierook, kruidenthee en trendy yoga-outfits. Wel intens, inspannend, ontspannend, mannen-onder-elkaar. Wekelijkse lessen in Hellevoetsluis. Onderga het maar eens. Na je proefles ben je in ieder geval een ervaring rijker

ZwangerschapsYoga

Tijdens de lessen zwangerschapsyoga leer je verantwoord bewegen en ontspannen. De les zwangerschapsyoga wordt in de studio in Hellevoetsluis gegeven. De lessen zijn anders opgebouwd dan een normale yogales. Want de ademhalingsoefeningen die je leert ondersteunen je bij de bevalling. Bovendien zijn de houdingen eenvoudig uit te voeren en aangepast zodat ze veilig zijn voor jou en je kindje. Daarnaast leer je ontspannen en bevat iedere les informatie over zwanger zijn, de ontwikkeling van je kindje, de bevalling en wat je na de bevalling aan yoga kunt doen om te herstellen. Ook is er contact met andere zwangere vrouwen, en is er ruimte om ervaringen uit te wisselen. 

Yin Nidra  yoga

Yoga nidra wordt ook wel de yoga van de slaap genoemd. En dat is niet omdat je slaapt tijdens de les. Maar na de les voelt het wel alsof je hebt geslapen. Yoga nidra zorgt voor een diepe ontspanning. Tijdens de beoefening van yoga nidra lig je op de mat. We maken het zo comfortabel mogelijk. Dan neem ik je mee in een diepe rust waarbij het onderbewustzijn in een staat komt tussen slapen en waken. Normaal gebeurt dit alleen tijdens een diepe slaap, en is dit het moment dat je lichaam echt tot rust komt. Wanneer je een yoga nidra les in Hellevoetsluis volgt, nemen we alle tijd om voor te bereiden zodat je volledig kunt ontspannen. Je ligt immers een groot deel van de les stil en dan is het fijn om zo comfortabel mogelijk te liggen. De yoga nidra les volgt altijd acht vaste stappen. Deze stappen komen ook in een zelfde volgorde voorbij

  Yoga & Mind 

Yoga & Mind is een unieke combinatie van Yoga, Mindfulness en self-coaching technieken. 

Je leert mediteren en waarom dat belangrijk is, hoe je brein werkt en vooral hoe je het voor jou kan laten werken. Je gaat ervaren hoe ademhalingstechnieken je stemming kunnen veranderen zodat je rust of juist energie kunt creëren. Je leert hoe je je oude patronen kunt loslaten en er passende voor in de plaats kunt zetten. En welke vragen je jezelf moet stellen om te blijven groeien.

Dit alles op de yogamat, door inspanning en ontspanning. Tussendoor leer je de theorie van Mindfulness en doen we oefeningen om het direct in de praktijk te brengen.

Neem een schriftje mee want je komt ongetwijfeld tot mooie inzichten die je niet wilt vergeten!

Pilates 

Mentaal en fysiek leer je de balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. Door middel van onder andere ademhalingsoefeningen, de bekende versterkende oefeningen op de mat én oefeningen met flinke invloeden vanuit de moderne dans merk je dat bewegen makkelijker gaat.

Aerial Yoga

Aerial Yoga is een vorm van yoga waarbij je oefeningen doet met een doek/hangmat die in de lucht hangt. Het doek ondersteunt, vermindert de druk in je wervelkolom en haalt de spanning uit je nek en schouders.

Meditatie les

Meditatie draait om (mentale) stilte. Je laat je geest volledig tot rust komen en probeert uiteindelijk tot een andere staat van bewustzijn te komen door je volledig op het hier en nu te focussen. Het is op allerlei manieren te beoefenen, er is geen één manier die de enige juiste is.

Workshop Mindfulness 

Wat leer je in deze Meer dan Mindfulness training:

 

 

Te zien wie je werkelijk bent, waar ga jij van 'aan'.

Bewust keuzes te maken, waar zeg jij JA tegen. 

Helderheid over je drijfveren en prioriteiten krijgen, en wat je tegenhoud.

Te doen wat echt belangrijk voor je is.

Motiveer je zelf door je gewenste toekomst voor ogen te zien.

Versterk je veerkracht om met tegenslag om te gaan.

Diepe en betekenisvolle relaties met andere kunnen aangaan.

 

 

Workshop yoga  voor beginners

Wil je beginnen met yoga? Of doe je al een tijdje yoga maar zoek je meer diepgang?

 

Dan is deze workshop voor jou!

 

Deze workshop zal informatief en praktisch zijn. Basis yogahoudingen worden uitgebreid uitgelegd én uitgevoerd. Je leert voelen wat je hoort te voelen in de houdingen. Daarnaast gaan we kijken naar de ademhaling. Wat is nu de juiste ademhaling tijdens ontspanning? Hoe adem je tijdens de yogaoefeningen? We zullen afsluiten met een korte, fijne meditatie. Je krijgt na deze workshop een samenvatting mee naar huis en oefeningen op papier om thuis verder te kunnen gaan met het beoefenen van yoga.

Workshop Aerial Yoga

Aerial Yoga is een vorm van yoga waarbij je oefeningen doet met een doek/hangmat die in de lucht hangt. Het doek ondersteunt, vermindert de druk in je wervelkolom en haalt de spanning uit je nek en schouders.

Deze workshop duurt in totaal 8 weken en je kan kiezen met aankoop van een doek of een eigen meenemen.

Prive of duo les 

Bij Prive les draait het om jouw ontwikkeling of van jullie samen. Welke les je ook graag zou willen wij verzorgen deze ook als prive les.

Je ben vrij om zelf de docent te kiezen of je te laten adviseren welke het beste bij jouw wensen past.

bottom of page