top of page

Exclusive Services

Hatha Yoga

In het Westen is hathayoga vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Daarnaast wordt aan de technieken ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en treedt er in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van hathayoga in het Westen is daarom vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.

Yin Yoga

Bij Yin worden houdingen ongeforceerd voor langere tijd vastgehouden en de spieren zijn daarbij ontspannen. Yin Yoga is fysiek gezien gericht op het versterken en verbeteren van de soepelheid van het fascia (bindweefsel) en gewrichten, dit zijn de stuggere weefsels van het lichaam.

Stoel Yoga

Een Stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Dat kan op een officiële yogastoel, bureaustoel, leunstoel, vliegtuigstoel of rolstoel, het maakt niet uit! Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie.

Vinyasa Flow yoga

Je doet achter elkaar 'een flow' aan yogahoudingen op de beweging van je ademhaling. De oefeningen vloeien als het ware in elkaar over. Vinyasa betekent dan ook letterlijk 'dingen in de juiste volgorde zetten' en 'verbinding van beweging en ademhaling

Kundalini  Yoga

Bij Kundalini yoga gaat het er niet om dat je perfect in een houding staat of je tenen kunt raken. Je hoeft er ook niet lenig voor te zijn, dat komt vanzelf wel.

Typisch voor deze vorm van yoga is dat er in de houding veel bewogen wordt om de energie op te wekken, De oefeningen hebben in korte tijd al effect en zijn voor iedereen toegankelijk.

Een Kundalini yogales bestaat uit een combinatie van dynamische oefeningen, krachtige ademtechnieken,meditatie, mantra's (helende klanken) en ontspanning.

Mannen  Yoga

Het werd tijd ook. Hoezo yoga een vrouwending? Mannen doen yoga! Zonder wierook, kruidenthee en trendy yoga-outfits. Wel intens, inspannend, ontspannend, mannen-onder-elkaar. Wekelijkse lessen in Hellevoetsluis. Onderga het maar eens. Na je proefles ben je in ieder geval een ervaring rijker

ZwangerschapsYoga

Tijdens de lessen zwangerschapsyoga leer je verantwoord bewegen en ontspannen. De les zwangerschapsyoga wordt in de studio in Hellevoetsluis gegeven. De lessen zijn anders opgebouwd dan een normale yogales. Want de ademhalingsoefeningen die je leert ondersteunen je bij de bevalling. Bovendien zijn de houdingen eenvoudig uit te voeren en aangepast zodat ze veilig zijn voor jou en je kindje. Daarnaast leer je ontspannen en bevat iedere les informatie over zwanger zijn, de ontwikkeling van je kindje, de bevalling en wat je na de bevalling aan yoga kunt doen om te herstellen. Ook is er contact met andere zwangere vrouwen, en is er ruimte om ervaringen uit te wisselen. 

Yin Nidra  yoga

Yoga nidra wordt ook wel de yoga van de slaap genoemd. En dat is niet omdat je slaapt tijdens de les. Maar na de les voelt het wel alsof je hebt geslapen. Yoga nidra zorgt voor een diepe ontspanning. Tijdens de beoefening van yoga nidra lig je op de mat. We maken het zo comfortabel mogelijk. Dan neem ik je mee in een diepe rust waarbij het onderbewustzijn in een staat komt tussen slapen en waken. Normaal gebeurt dit alleen tijdens een diepe slaap, en is dit het moment dat je lichaam echt tot rust komt. Wanneer je een yoga nidra les in Hellevoetsluis volgt, nemen we alle tijd om voor te bereiden zodat je volledig kunt ontspannen. Je ligt immers een groot deel van de les stil en dan is het fijn om zo comfortabel mogelijk te liggen. De yoga nidra les volgt altijd acht vaste stappen. Deze stappen komen ook in een zelfde volgorde voorbij

  Yoga & Mind 

Yoga & Mind is een unieke combinatie van Yoga, Mindfulness en self-coaching technieken. 

Je leert mediteren en waarom dat belangrijk is, hoe je brein werkt en vooral hoe je het voor jou kan laten werken. Je gaat ervaren hoe ademhalingstechnieken je stemming kunnen veranderen zodat je rust of juist energie kunt creëren. Je leert hoe je je oude patronen kunt loslaten en er passende voor in de plaats kunt zetten. En welke vragen je jezelf moet stellen om te blijven groeien.

Dit alles op de yogamat, door inspanning en ontspanning. Tussendoor leer je de theorie van Mindfulness en doen we oefeningen om het direct in de praktijk te brengen.

Neem een schriftje mee want je komt ongetwijfeld tot mooie inzichten die je niet wilt vergeten!

Pilates 

Pilates is een volledige lichaams- en geestelijke training.

Verbeter je fysieke conditie.

Betere houding.

Helpt blessures voorkomen.

Verhoogt flexibiliteit.

Gezondere wervelkolom.

Verhoogt zelfvertrouwen.

Vermindert stress.

Helpt balans en coördinatie te verbeteren.

Aerial Yoga

Aerial Yoga is een vorm van yoga waarbij je oefeningen doet met een doek/hangmat die in de lucht hangt. Het doek ondersteunt, vermindert de druk in je wervelkolom en haalt de spanning uit je nek en schouders.

Meditatie les

Meditatie draait om (mentale) stilte. Je laat je geest volledig tot rust komen en probeert uiteindelijk tot een andere staat van bewustzijn te komen door je volledig op het hier en nu te focussen. Het is op allerlei manieren te beoefenen, er is geen één manier die de enige juiste is.

bottom of page