top of page
Zoeken
  • info9849445

Hatha Yoga Annelies Verhagen verteld er graag meer over.

Er zijn veel verschillende soorten yoga, daarnaast heeft elke yogaleraar zijn eigen stijl. Graag beschrijf ik hier beneden mijn ideale hatha yogales, zodat jullie ongeveer weten wat jullie daarin van mij kunnen verwachten. Voor de mensen die al yogales van mij hebben gehad, is het interessant te lezen waarom ik doe in mijn lessen wat ik doe.


Mijn soort hatha yoga In mijn hatha yoga les vind je de balans tussen yin en yang. Het is een vorm van hatha yoga waarin ik de belangrijkste elementen van de yogafilosofie toepas. Zo zal je in mijn lessen niet alleen asanas (yogahoudingen) doen maar ook concentratie, ademhaling, affirmaties en meditatie. Daarnaast hou ik van afwisseling: Geen één dag is hetzelfde, de ene dag ben je meer toe aan ontspanning en de andere dag heb je zin in wat meer krachttraining en flow. Hieronder beschrijf ik in een brede lijn wat je in een yoga les van mij kan verwachten.

Focus We leven meestal een druk leven en ik weet dat veel mensen die in de les zitten een drukke dag achter de rug hebben. Ik vind het heel belangrijk om een moment te nemen om alles wat niet met de les te maken heeft los te laten. Langzaam laten we onze concentratie gaan naar ons lichaam en onze ademhaling. Op deze manier zullen we mentaal ontspannen en concentratie, ruimte creëren voor de yogales..

Opwarmen Voor we ons lichaam in verschillende asanas bewegen, gaan we het losmaken. Het moment om de concentratie verder mee te nemen naar ons lichaam en onze ademhaling. Beweging en ademhaling zijn één bij het losmaken en opwarmen. Ik leg vaak de nadruk op de ademhaling want, uit ervaring, weet ik dat deze vaak vergeten wordt. Ik help je dit te onthouden. Na het losmaken van het lichaam zullen we een zonnegroet toepassen om het lichaam verder op te warmen.

Asana´s (yogahoudingen) Als het lichaam eenmaal warm is en de mind gefocust, gaan we verschillende yogahoudingen aannemen. De ene keer houden we de asanas lang aan, een andere les doen we meer een hatha flow. Meestal houden we na het opwarmen van de delen van het lichaam die we gaan strechen de houdingen lang vast en doen we een paar in- en uitademingen per houding. Hierin zal ik altijd veel variëren.

Eind ontspannning Uiteraard sluiten we de les af met savasana, de ontspanningshouding. In de ontspanningshouding komt het lichaam weer tot rust en worden alle effecten van de yogales ¨opgeslagen¨ door zowel lichaam als geest.


Zie ik jou een keer bij mij op de mat verschijnen elke woensdag avond 19:30 ben ik aanwezig in de yoga studio. Tot op de mat.


Namaste Annelies


60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page