top of page
Zoeken
  • info9849445

KundaliniKundalini yoga is behalve praktisch ook zeer krachtig. Het balanceert het kliersysteem en versterkt het zenuwstelsel. Het helpt je kalm, gecentreerd en helder te blijven tijdens alle uitdagingen van je leven. Door het beoefenen van kundalini yoga groei je. Je voelt je vitaler en energieker. Kundalini yoga is al duizenden jaren oud en komt uit Noord India. Lang waren deze technieken geheim. In 1968 kwam Yogi Bhajan – volger van de Sikh levensovertuiging en meester in kundalini yoga en witte trantra – naar het Westen. In 1968 gaf hij voor het eerst in de geschiedenis een kundalini yoga les in het openbaar. Door middel van zijn kennis, wijsheid en dienstbaarheid heeft hij ons een tijdloze erfenis nagelaten. Een gezonde, gelukkige en complete leefwijze.

Een kundalini yoga les duurt gemiddeld een uur tot anderhalf uur en bestaat uit een kriya (een vaste volgorde van houdingen en ademhalingsoefeningen), ontspanning en meditatie. Elke les heeft een specifiek thema, Karin Palts zoekt een kriya en meditatie uit, passend bij dit thema. De structuur van een kundalini yogales is altijd hetzelfde, maar de inhoud kan iedere les weer anders zijn omdat er ontelbaar veel kriyas en meditaties zijn.


Wat je van Karin Palts als docent

moet weten als Kundalini yogadocent is dat ik me nog regelmatig verbaas over deze krachtige vorm van yoga. Kundalini yoga is een unieke en transformerende yoga die mij helpt om de juiste keuzes te maken, meer ontspannen te blijven en dicht bij mezelf te blijven. Ik ervaar meer energie, vreugde en dankbaarheid.

Mijn lessen zijn gericht op het beoefenen van de traditionele kriya’s, die een combinatie zijn van houdingen, ademhalingstechnieken, meditatie en mantra’s.

Ik ben een voorstander van het aanpassen van mijn lessen aan de behoeften en mogelijkheden van mijn deelnemers zodat iedereen de voordelen van kundalini yoga kan ervaren, ongeacht je fysieke conditie.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten in mijn lessen en je te helpen bij het ontdekken van de vele voordelen van kundalini yoga voor lichaam en geest.


Warme groet,

153 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page